Pientuotteet voidaan nyt toimittaa myös kirjeenä. Kirjeessä toimitettavia tuotteita ovat mm. kangasmerkit, kokardit, napit, muut kevyet ja tasamuotoiset, max. 3cm paksuun kirjeeseen mahtuvat pientuotteet.

Kaikkia pientuotteita ei voida toimittaa kirjeessä, vaikka tuotteen mitat sen sallisivatkin: esim. lasiset petrimaljat sujahtaisivat helposti kirjeeseen, mutta tulisivat todennäköisesti pieninä palasina perille.

Voit valita toimitustavaksi kirjeen, jos kaikki tilatut tuotteet on merkitty verkkokauppaamme kirjeystävällisiksi. Jos yksikin tuote ylittää sallitut rajat tai on muuten kirjeeseen sopimaton, on valittava jokin muu toimitustapa. Kaikissa kirjeystävällisissä tuotteissa on “Kirjetoimitus myös mahdollinen” merkintä tuotekuvauksen alkuriveillä. Osaan tuotteista on lisäksi siis lisätty kirjeeseen mahtuva em. maksimimäärä-tieto, esim. “Max. 2 sukkaparin kirjetoimitus myös mahdollinen”. Jos tilaat maksimimäärää isomman määrän, niin ole ystävällinen ja valitse toimitustavaksi omatoimisesti normaali Postin tai Matkahuollon paketti!

Supernova käyttää kirjetoimituksiin pääosin Postin Pienlähetys Plus! -toimitustapaa, joka on Postin seurattavissa ja jaetaan normaalin postinkannon mukana suoraan asiakkaan postiluukkuun. Kirjeet matkaavat 2-luokan kirjeen nopeudella, tosin mitään takuuta ei Posti tälle nopeudelle enään tarjoa. Varsinkin viime aikoina Postin jakelunopeus on vaihdellut suuresti ja jotkin kirjeet matkaavat perille jopa 1,5 viikkoa, me emme valitettavasti voi tälle mitään. Pienlähetyksen seuranta ei näy tilaajalle esim. normaalin seurantapalvelun kautta, tosin tähän on tulossa muutos, kunhan Posti ehtii usuttaa koodarinsa asialle. Lähetys on siis kuitenkin Postin itsensä seurattavissa ja täten jos lähetys sattuisi hukkumaan, sen jäljittäminen on paljon helpompaa kuin tavan kirjeen. Tähän asti ainutkaan Pienlähetys ei ole jäänyt matkalleen, vain muutamia em. jakeluviivästyksiä on sattunut postilakkojen, laitevikojen, Postin henkilöstöpulan yms. takia. Arvokkaimmissa kirjetilauksissa Supernova varaa oikeuden muuttaa tilauksen Kirjatuksi kirjeeksi tai paketiksi. Tällöin saat lähetykseesi myös seurantakoodin ja lähetys tulee noutaa itse postista. Muutoksesta ei peritä asiakkaalta välirahaa. Kirjetoimituksia ei valitettavasti voida lähettää Poste Restante osoitteisiin lainkaan.

Monen tuotteen kohdalla on siis ilmoitettu maksimimäärä mitä yhteen kirjeeseen mahtuu, kyseisen määrän täytyttyä kirje on jo fyysisesti täynnä ja muiden kirjetoimitettavien tuotteiden mahduttaminen samaan kirjeeseen ei aina ole mahdollista. Verkkokauppa ei valitettavasti tällä hetkellä pysty valvomaan kirjetilauksiin lisättävien tuotteiden määrää omatoimisesti, sillä ongelma liittyy kirjeen maksimitilavuuteen, eli ei varsinaisesti kirjeessä tilattujen tuotteiden tilausmääriin. Kirjeeseen saattaa mahtua 100 kangasmerkkiä, mutta esim. 3 sukkaparia saattaa olla liikaa. Postin maksimipaksuus noille konekäsiteltäville kirjeelle on 3cm ja tuo aiheuttaa meille tällä hetkellä hieman harmaita hiuksia. Ylijäämätuotteissa, esim. lapaset ja sukat on kuitenkin monesti vaihteluja sekä materiaalin paksuudessa, että luonnollisesti myös kokoluokissa, esim. 37-39 koon sukkapari vs. 45-46 koon sukkapari, paksu vanhempi neulos vs. ohuempi moderni neulos, tms. Täten me varaamme oikeuden muuttaa toimitustapaa normaaliksi paketiksi jos yhteen kirjeeseen ei kerta kaikkiaan mahdu tilattu määrä tuotteita tai jos esim. jokin tilattu tuote voisi aiheuttaa muille samassa tilauksessa tilatuille tuotteille vahinkoa kirjeen matkan aikana.

Jos haluat tilata jonkin pienen tuotteen ja olet ihan varma, että se mahtuu kirjeeseen, mutta verkkokauppamme ei silti anna sitä kirjeeseen laittaa, niin voit lähettää kyselyn asiasta meille sähköpostitse osoitteeseen: info@supernova.fi

HUOM! Kirjetoimitettujen tuotteiden kohdalla on toki normaalit palautusoikeudet, mutta palautus on tehtävä kirjeitse ja asiakkaan omin kuluin. Kirjeen toimituskulu palautetaan asiakkaalle jälkikäteen, kun palautus on saapunut. Palautuksen maksimisumma on alkuperäisessä tilauksessa peritty 2,00 Euroa. Palautukset on lähetettävä kirjeitse myös siinä tapauksessa että olemme joutuneet muuttamaan alkuperäisen toimitustavan kirjeestä paketiksi.

Itellan omat tiedot Pienlähetys -toimitustavasta:

Pienlähetys on tiekuljetussopimuslain (TKSL) mukainen tavaralähetys, jonka avulla voi lähettää kevyttä pienta varaa kotimaassa. Pienlähetys jaetaan vastaanottajalle perille päiväpostin mukana (perusjakelussa), silloin kun lähetys mahtuu postiluukkuun tai -laatikkoon. Muuten lähetys on noudettavissa Postin palvelupisteestä.

Kirjeen enimmäiskoko: 250 mm x 353 mm x 30 mm
Kirjeen enimmäispaino: 2 kg

Supernovan kirjetoimitus maksaa painosta riippumatta aina 2kg asti tasan 2.00 euroa/kirje.

Terveisin,
Marko Niinimäki
Kauppias Ite